tisdag 28 februari 2012

Kefir på gång

Budade på Tradera för att få tag på lite Kefirkorn och vann! Så nu står en Kefirburk på jäsning i skafferiet! Blir intressant att följa hur den kommer att smaka och om den kommer att tjockna och/eller smaka likadant som köpt?


Jäsningsprojekt :D

Recept på Kefir - klicka här!
Varför, naturlig kefir?
  1. Jo den innehåller hälsosamma bakterier för matsmältningssystemet.
     
  2. Den är dessutom känd för att öka ämnesomsättningen.
     
  3. Sedan har Kefiren den förmågan att bakterier och jäst samverkar för att bilda ett enzym som kallas laktas, som i sin tur är ett enzym,  som kroppen använder sig av för att kunna smälta laktos, så den laktosintolerante brukar kunna tåla den.
     
  4. Reglera blodsockret, speciellt bra för den med diabetes. Även om Kefir inte är ett botemedel som kan eliminera problem med blodsocker, kan det minska "matcravings" som ofta blir resultatet efter en nedgång i blodsocker. Bara några teskedar av kefir under hela dagen, kan räcka för att producera en märkbar förändring i blodsockernivån.

  5. Immunförsvaret. När man äter antibiotika är det mycket vanligt att den naturliga tarmfloran dödas,  Dessa goda bakterier i magen är av betydelse för att bekämpa de dåliga bakterier som kommer in i matsmältningssystemet regelbundet genom den mat vi äter och vad vi dricker. Kefir inför "goda" bakterier i tarmen, som kommer att ta död på skadliga bakterier och element, till exempel bekämpningsmedel, som kan infektera din mage. Med dessa vänliga bakterier i systemet, blir ditt immunförsvar starkare, eftersom kroppen kommer att få bättre motståndskraft mot dåliga bakterier och potentiella sjukdomar.

    Källa: https://tarmochpsykologi.wordpress.com/2011/09/19/vad-ar-probiotika/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar