fredag 10 februari 2012

Ät mera honung!

Tydligen så finns det mjölksyrebakterier även i honung som gör nytt för oss människor! Finns både rå och pastöriserad honung. Beroende på användningsområde vilken typ av honung som är att föredra. Den råa ska givetvis avnjutas rå och möjligen i ljummet te el liknande dryck, även bra i förkylningstider. Den pastöriserade honungen är många av de goda mjölksyrebakterierna borta och verkar nog mestadels som en smakförstärkare (?) 

" Rapporter visar att om man tar 2-4 teskedar honung före
sänggåendet, så har man bra glykogennivåer i levern under nattens 8 timmars sömn vilket medför att man inte har några stresshormoner i kroppen när man vaknar på morgonen"

Ja, undersökningar ska ju tas med en nypa salt. Men det som kan sägas är att honung är både gott och nyttigt! Men det har ju vi människor alltid vetat, så det är inget nytt! :)


 Källa: Honungens betydelse för människans hälsa - en översikt
Massor av mjölksyrabakterier i honung!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar