torsdag 13 februari 2014

Känslornas måleri!


EQ-painting


Under hösten 2013 anmälde jag mig till en kurs som kallades Kravlöst Måleri. Syftet var att med hjälp av färg, pensel och  duk, måla helt utan att ha fokus på resultatet. Det kändes som en kurs för mig! Tänkte att det kanske kan bli en upplevelse att släppa taget och bara ha roligt! Började denna målerikurs och fann att det var riktigt livsbejakande!

EQ 2014
Känslan LUGN
Upplägget i grundkursen var att vi var ett fåtal kvinnor (4 st) som stod och målade utan att kunna se varandras alster. I det sk skapelserummet fick vi inte prata med varandra utan då fick vi gå till rummet bredvid och ta en kopp te eler kaffe eller varför inte bara softa...

Varje gång började vi med att samla oss i en ring sittande med en bricka och en pensel för att kunna genomföra en meditation för att lugna ner all stress. Kändes väl lite oväntat och ovant i början, men lugnet spreds i kroppen och var/är mycket avslappnande.

Vid varje kurstillfälle fick vi olika uppgifter som vi skulle fokusera på. Ofta en känsla, till att börja med tilldelades vi ordet KAOS och skulle välja färger för att sedan med tjock pensel fylla duken med färg! Var jättejobbigt att gå över prestationströskeln att det skulle bli något i slutändan. Emotionell befrielse infann sig och jag blev riktigt varm och upprymd inombords!

Då hösten varit riktigt tung så blev glädjen desto större över att lusten och skapandet infann sig!

Efter fyra gånger så var då vår utbildning klar och insikten att tekniken som utförs vid EQ-painting tömmer ut ryggsäcken av stress, dåliga minnen och upplevelser och frigör ens egen energi! På ett helt fantastiskt sätt! Har fått frågor om det blir fint? Ja, det är väl upp till betraktarens öga! ;)


EQ-painting -hemsida

Kurs nära dig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar